Клієнтам
Послуги

Зв'яжіться з нами

Замовити зворотній дзвінок

Пн-Сб, 9:00-19:00

Графік роботи
+38 048 794-56-54
Зворотний дзвінок
Зворотний дзвінок
2 Лютий 2021

Правильний догляд за підкапотним простором

Автовласники дуже рідко самостійно миють підкапотний простір, так як бояться залити наявну в ньому електрику. Розберемося, чому і як очищають цю частину сучасних транспортних засобів.

Інструменти для мийки моторного відсіку

Догляд за підкапотним простором вимагає застосування різних пристосувань. Першим з них є продувний пістолет. Він необхідний для видалення з моторного відсіку листя, частинок бруду і пилу перед миттям і видування вологи після неї.

Найбільш важкодоступні ділянки і складні забруднення усуваються АВД - апаратом високого тиску. Він під великим напором видає водяний струмінь, яка дозволяє відмити навіть транспортні засоби, які брали участь в гонках по бруду і бездоріжжю.

Без спеціальної підготовки і досвіду використовувати такий апарат небажано. При неправильному поводженні водяний струмінь з АВД здатна порушити ущільнення, залити контакти, елементи воздуховодной системи, котушки, свічки та інші деталі моторного відсіку і навіть пошкодити радіатор.

Після мийки за допомогою апарату високого тиску підкапотний простір ретельно просушується згаданим вище продувальним пістолетом. Він прибирає залишки вологи з усіх куточків відсіку, виключаючи тим самим ризик утворення в них іржі.

Майстри детейлінг-студій і просунутих автомийок часто використовують торнадори - пневмопістолети, що викидають під сильним тиском суміш повітря і спеціальної хімії у важкодоступні зазори і щілини моторного відсіку. Такі пристрої нерідко оснащуються додатковими носиками, изгибающимися під різними кутами трубками, щітками. Вони дають можливість промити кожен міліметр підкапотного простору.

Звичайні склади для безконтактної мийки не застосовуються для догляду за моторним відсіком. Тут потрібна особлива автохімія, яка:
  • має гідрофобні і діелектричні властивості;
  • не руйнує гуму і пластик;
  • легко відмиває плями від масла та інших тех. рідин.
Для миття підкапотного простору також використовують:
  • Парогенератор. Він якісно видаляє забруднення високотемпературним паром (до +150 ° С), видає дуже мало води, тому є безпечним для вузлів і деталей моторного відсіку.
  • Різні пензлика та щітки з м'яким ворсом. Вони дозволяють усувати статичні шари бруду.
  • Тригер. Цей інструмент являє собою розпилювач, що дає можливість наносити автохімію на окремі деталі в моторному відсіку. Він застосовується для доочистки ділянок, з якими не впорався АВД або торнадор.

Очищення моторного відсіку без інструментів

Без спеціальних інструментів якісно помити простір під капотом не вийде. Зате його можна очистити зверху. Потрібно буде лише купити рушник з мікрофібри, пензлик і балончик пінного засобу для чищення. Схема обробки моторного відсіку при наявності таких пристосувань буде наступною:

  • Даєте мотору повністю охолонути.
  • Наносите очищувач, попередньо струсивши балон, на зовнішні частини відсіку.
  • Пензликом очищаєте сильно забруднені ділянки.
  • Ретельно протираєте оброблені частини ганчір'ям (її потрібно зволожити).
  • Насухо витираєте підкапотний простір мікрофіброва рушником і залишаєте авто з відкритим відсіком під сонцем на пару годин.

Після мийки підкапотний простір рекомендується обробити складом, що захищає гумові та пластикові деталі від розсихання, що відновлює заводський колір цих елементів. І не забувайте, що якісне обслуговування моторного відсіку здатні забезпечити виключно підготовлені майстри, які мають всім необхідним для таких робіт інструментом.

Читайте також